Як провести Покров: 10 невід'ємних святкових традицій

Покров – одне з найважливіших православних свят, яке припадає на 14 жовтня. Цього дня віруючі відзначають пам'ять про покровительку світу Божої Матері та віддають шану святим та іконам. Цей день вважається особливим і багато людей прагнуть провести його з дотриманням особливих традицій та ритуалів. У цій статті ми розповімо про те, що обов'язково потрібно зробити на Покров для правильного ставлення до свята та отримання благословення.

По-перше, на Покров найголовніше – відвідати храм та взяти участь у богослужіннях. Цього дня проводяться особливі молебні та чин, пов'язані з шануванням ікон Пресвятої Богородиці. Відвідування церкви дозволяє кожному віруючому відчути особливу атмосферу свята, отримати душевне зміцнення та попросити охорони Божої Матері.

По-друге, на Покров прийнято влаштовувати зустрічі та посиденьки з рідними та близькими. Це чудова можливість провести час у колі сім'ї, поговорити про духовне, поділитися радістю та взаємною турботою. Такі зустрічі наповнюються особливим теплом та взаєморозумінням, які допомагають зміцнити сімейні узи та створити сприятливу обстановку в будинку.

Що обов'язково потрібно зробити на Покрову
ЗахідОпис
МолитисяПровести молебень чи помолитися самостійно
Привітати близькихНадіслати вітання та побажання здоров'я
Відвідати церквуПрийти на службу або відвідати храм
Влаштувати пікнікПровести час на природі з сім'єю чи друзями
ПожертвуватиЗробити благодійний внесок

Що потрібно і можна робити на Покрови Пресвятої Богородиці У це свято зазвичай усі віруючі йдуть у храм, потрібно поставити свічку та помолитися. У святої Богородиці прийнято просити про зцілення від хвороб, сімейне щастя і, звісно, ​​молиться про захист від ворогів та миру.

Що потрібно робити у день Покрови Пресвятої Богородиці?

Богослужіння розпочинається напередодні Покрови, 13 жовтня. проходить святкове всенічне чування. Вранці служить літургія, Богородицю дякують у молитвах за її милосердя, допомогу, любов та мудрість. У свято Покрови вітається гостинність та привітність, можна покликати близьких та пригостити їх приготованими стравами.

Що потрібно встигнути зробити до Покрови?

землю прибрати сміття і падали внести у ґрунт. добрива. і перекопати Зимові чагарники та дерева обрізати сухі гілки обробити їх від. шкідників ті рослини, які не переносять Мороза потрібно Викопати і прибрати в приміщення важливо завершити збирання фруктів і овочів як правило в цей час прибирають.

Що можна просити на Покрову?

Молитва іконі Покрови Пресвятої Богородиці допомагає кожному, хто просить усвідомити, що він не самотній і перебуває під абсолютним захистом Богоматері. Також у ікони Богородиці можна попросити заступництва від ворогів та недоброзичливців, допомога у лікуванні захворювання та залежностей та вирішенні складних життєвих проблем.

Що потрібно робити на Покрові у церкві?

Увійшовши до Св. Храму, потрібно прикластися (поцілувати) святкову ікону на середині храму, потім ікону Спасителя і тоді ікону Божої Матері. Перед цілуванням ікони потрібно 2 рази перехреститися та вклонитися, прикластися до ікони та ще раз перехреститися та вклонитися. У святий Храм завжди приходь до початку богослужіння.