Ягоди калини чим вони корисні

Зокрема, калина містить багато вітаміну С – на 70% більше, ніж лимон! Це робить її добре зміцнюючим імунітет засобом. також в ягодах присутні вітаміни К, D, T, P, каротин, токоферол, плюс – магній, цинк, калій, фосфор, залізо, пектин, дубильні та ефірні речовини та органічні кислоти.3 жовт. 2022 р.

Кому не можна їсти ягоди калини?

Її не можна вживати людям, схильним до тромбоутворення, зниженому тиску, при загостренні захворювань шлунково-кишкового тракту, а також вагітним.. Через високий вміст пуринів вона протипоказана при подагрі та хворобах нирок. Доведено, що ягоди калини вбивають цвіль, бактерії та навіть застудні віруси. Збережена копія

Які хвороби лікує червона калина?

Ягода чудово знімає судоми та допомагає при безсонні. Вона лікує ангіну, гіпертонію, захворювання печінки допомагає при бронхіальній астмі. Що міститься в плодах калини залізо підвищує гемоглобін, нормалізує стан кровоносних судин, очищує їхню відмінність від холестерину.